Cuvinte care dor


De ce  dor cuvintele? De ce sunt  spuse fără a fi gândite?

Puțini dintre noi conștientizează faptul că, acestea pot fi mult mai puternice și mult mai dureroase decât chiar  cuțitul  înfipt în inimă. Și chiar dacă ne dăm seama de acest lucru, oricum îl facem, pentru că nu ne pasă, suntem indiferenți de ceea ce se petrece în jurul nostru.

E nevoie doar de  câteva secunde pentru a rosti cuvinte care, ca un venin, vor pătrunde în sufletul nostru și își vor face efectul, făcând loc durerii, furiei și dezamăgirii. Chiar dacă ne rănesc, ne vor face mai puternici. Nu trebuie lăsate să ne doboare și să ne sfâșie spiritual. Este adevărat că psihicul ne este supus la probe greu de depășit, dar răbdarea și bunul simț trebuie să aibă câștig de cauză.

De aceea, sfatul meu: nu te  da doar cu presupul dacă nu știi adevărul sau nu ai nici cea mai mică idee despre ce vorbești, căci cu vorba, poți distruge ceea ce ai clădit cu faptele. Cel mai indicat lucru este să stai cuminte  în banca ta, pentru că mai târziu să nu regreți că ai făcut acest pas.

Anunțuri

5 gânduri despre “Cuvinte care dor

  1. apropo de ce spunem uneori… la manie, cum se spune: vazusem intr-o bucata de stand-up o faza. zicea tipul ceva de genul: „trebuie chestia asta spusa? trebuie spusa acum? trebuie spusa acum si de catre mine? Trei casnicii mi-a luat ca sa invat lectia asta!” 😛

  2. Pingback: Sapte curiozitati despre mine – “Award” « Simply, unique world.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s