Sinceritatea, floare rară


,,Sinceritatea este o inimă deschisă. Puţini oameni o arată; de obicei ceea ce vedem este o imitaţie pusă pentru a prinde în capcană încrederea altora.” 

(La Rochefoucauld)

Multe s-au scris despre sinceritate, dar încă și mai multe se vor scrie, fiecare din noi, însă,  definind-o  în funcție de situația în care se află și de motivele care l-au făcut să-și aducă aminte de  acest termen. În general, sinceritatea nu este o trăsătură de caracter, ci o expresie a inteligenței. Tot mai des observăm cum acest principiu este ignorat sau chiar călcat în picioare, oamenii dorind, mai degrabă, să audă minciuni de la tine decât adevărul. 

Fiind și unul dintre modurile cele mai frumoase de a-i cuceri pe oameni, sinceritatea  trebuie cultivată în fiecare din noi, chiar dacă lumea în care trăim nu favorizează acest lucru. Iată și de ce, oamenii se conformează acestei situații, uitând cu desăvârșire sensul acestui cuvânt; mint, își ascund adevăratele sentimente ascunzându-se după o mască care de cele mai multe ori se află în contradicție cu caracterul persoanei. Astfel, ne complicăm viața, devenind egoiști, fățarnici și mândri, ne însigurăm, iar mai apoi ne întrebăm unde am greșit.

Cum vrei ca ceilalți să fie sinceri cu tine când  îi minți în față? Cum să te iubească cineva când nu știi să-ți exprimi trăirile într-un mod cât mai cinstit? Cum să reușești în viață când nu ești sincer cu sine însăți?

Ar trebui să fim mai sinceri, ar trebui să acordăm mai multă importanță adevărului, ar trebui să uităm ce este minciuna și ar mai trebui să citim ce a scris Eliade despre sinceritate:

,,Mi se pare că foarte mulţi oameni îşi fac despre sinceritate o idee atît de puţin clară, încît ajunge mai degrabă o superstiţie. Se spune: a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a nu măslui nimic, a te deschide de tot. Exact; dar criteriul acestei sincerităţi îl are întotdeauna celălalt, nu tu. Eşti considerat sincer nu “cînd nu ascunzi nimic” celuilalt – ci cînd nu ascunzi ceea ce se aşteaptă de la tine să nu ascunzi. Este paradoxal, dar aşa e; sinceritatea ta se verifică nu prin tine, ci prin celălalt. Eşti sincer numai cînd spui ceea ce vrea şi ceea ce se aşteaptă altul de la tine să spui.”

De această dată vin cu o ofertă pentru o rochie de ocazie pe care o puteți la rochie pentru ocazii unde puteți găsi cele mai frumoase și noi  modele.

Știu că este foarte dificil să găsești haine bumbac la un preț accesibil, de aceea haine din bumbac vine cu o gamă variată de unde puteți alege orice doriți dumneavoastră. Spor la cumpărături!

Anunțuri

2 gânduri despre “Sinceritatea, floare rară

  1. Frumos, foarte adevarate ultimele randuri… nu m-am gandit pana acum in felul acesta. Nu in sensul de a spune ceea ce vrea celalalt ci de a da raspunsul propriu la ceea ce se asteapta de la noi.

  2. „Intamplator” scriam si eu un articol despre sinceritate si cautam o poza adecvata. Sper ca nu te superi dar am imprumutat poza pe care ai folosit-o tu. Am oscilat intre ea si una cu Pinochio. Mi s-a parut cea mai sugestiva. Am ajuns la concluzia ca singura cale spre adevarata noastra identitate este sinceritatea practicata cu perseverenta. E greu sa fii sincer si cu tine insuti darmite cu ceilalti pentru ca am fost invatati sa credem ca suntem intr-un fel sau altul si ne conformam acestei imagini pentru a primi confirmarile si aprobarile celorlalti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s