Un NOU an universitar în adevăratul sens al cuvântului


Zile numărate au mai rămas până la începerea unui nou  an universitar. Îl aștept cu nerăbdare, chiar dacă sunt conștientă de faptul că peste 2-3 săptămâni voi zice că m-am săturat. Îmi plac la nebunie începuturile, mai ales cele noi. Iar de această dată, totul va fi nou pentru mine: țară nouă, locuri noi, oameni noi, universitate nouă. De la 1 octombrie, va trebui să merg pe alte drumuri decât cele cunoscute până acum, să salut alți profesori  și să vorbesc altă limbă.

Voi merge în orașul Bari din Italia. Acolo îmi voi petrece primul semestru din anul III de studiu. Pe lângă faptul că voi învăța la Universitatea  Aldo Moro , voi avea și  posibilitatea de a vizita diverse locuri, de a participa la diferite evenimente, dar și de  a întâlni studenți din întreaga Europă. Merg acolo cu ajutorul bursei Erasmus, care pentru mine reprezintă o importantă  și veritabilă șansă de îmbogățire a cunoștințelor deja acumulate la USV. Pe lângă scopurile universitare, care cuprind, evident, o îmbunătățire a limbii italiene, orașul Bari  va reprezenta pentru mine, și un prilej de a descoperi lumea în care trăim.

Plecarea este programată pe la sfârșitul lui septembrie, exact de ziua tatălui meu, însă eu am început deja să-mi  fac bagajele. Pentru că nu pot lua mai mult de 32 kg, trebuie să mă limitez doar la acele lucruri care îmi vor fi indispensabile în primele zile petrecute  acolo. Grea muncă, dar până la urmă fac cumva ca s-o bifez. Partea cea mai dificilă a fost cea cu pregătirea documentelor, facând nenumărate drumuri la Chișinău, Suceava și București. Dar am trecut și peste asta. Acum doar stau acasă, frumușel și mai savurez din ultimele zile din vacanță, îmi încarc bateriile cu noi forțe pentru a face față noilor provocări.

Promit să vă țin la curent cu toate informațiile și detaliile privind șederea mea în Bari. Iar despre cum am obținut bursa, de ce acte am avut nevoie, care este organizația care are grijă de bobocii noi veniți și alte chestii legate de Erasmus am să scriu într-un articol  dedicat anume acestui subiect.

 

Anunțuri

2 gânduri despre “Un NOU an universitar în adevăratul sens al cuvântului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s