Admiterea în România


E iunie. Am ajuns și la finele anului de învățământ. În sfârșit.Unii au terminat gimnaziul, alții liceul sau poate chiar și universitatea. Toate acestea reprezintă niște  etape decisive în viața fiecăruia dintre noi, etape care  vor marca evoluția noastră în societate. Trebuie să cântărim bine unele lucruri înainte ca ele să fie puse în practică.

Acum, absolvenții de liceu  traversează cea mai dificilă perioadă pentru a face o alegere în ceea ce privește continuarea studiilor; ce facultate, ce universitate sau ce țară să aleagă sunt cele mai frecvente întrebări, care sunt sigură că acum le mișună printre gânduri. Am trecut și eu prin aceste momente, și până la urmă sper că am făcut alegerea corectă. Momentan, îmi fac studiile la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava (România). Ce pot să vă zic despre universitate este că nu regret nici pentru o clipă venirea mea aici, ba din contra, chiar vă recomand să o includeți în lista de opțiuni în caz că vreți să experimentați ceva nou și inedit.

Eu, însă,  nu pot să vă influențez deciziile în privința facultății pe care să o urmați, dar vă pot ajuta prin indicarea unor informații despre metodologia privind şcolarizarea tinerilor etnici români din afara granițelor. Aici este vorba despre cum se face înscrierea candidaților  la toate nivelurile de învățământ, actele necesare pentru dosar, cum are loc desfășurarea concursului, când vor fi afișate rezultatele admiterii și alte informații privind școlarizarea în România. În cel mai apropiat timp, vor apărea și repartizarea locurilor pe instituții de învățământ. Până atunci, dați citire metodologiei aici   și încercați să vă adunați pentru a face alegerea corectă.

A aparut metodologia privind şcolarizarea tinerilor etnici români din afara granitelor în învăţământul de stat din România 2012-2013 cu toate Anexele :)

Baftă tuturor!

Anunțuri

Un gând despre “Admiterea în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s