Dama cu Camelii


Îmi place să citesc cărți.Păcat doar că prea puțin timp am pentru asta.Dar totuși, ori de câte ori am ocazia, fac acest lucru și fără ca să mănânc, mai ales dacă  găsesc o carte care mă impresionează din primele rânduri.Anul trecut am citit ,,Dama cu Camelii’’ de Alexandre Dumas fiul: o carte dintr-o mie.Weekend-ul acesta, am revenit din nou la ea.Și ca să vă dați seama ce m-a motivat să o recitesc, am să postez aici câteva bucăți de cuvinte din ea:

Ce sublimă copilărie mai este și amorul!

Iubirea adevărată te face totdeauna mai bun, oricare ar fi femeia care o inspiră.

Câte căi urmează  și câte argumente găsește inima pentru a ajunge acolo unde vrea ea!

Oh, aș da zece ani din viață să pot plânge o oră la picioarele ei!

E întodeauna greu să alini o durere pe care nu o cunoşti.

Viața își are farmecul ei, depinde  numai cu ce ochi o priveșt!

Cât este de dulce să te lași convins de glasul iubit!

Compătimiți pe orbul care n-a văzut niciodată lumina zilei, pe surdul care n-a auzit niciodată acordurile naturii, pe mutul care n-a putut niciodată să-ți exprime prin viu grai ceea ce simte, și, sub un fals pretext al pudoarei  nu voiți să deplângeți această orbire a lumii, această surzenie a sufletului, acest mutism al conștiinței care duc la nebunie pe nefericita  îndurerată, și care, fără voia ei o fac incapabilă să vadă binele, să audă vocea Domnului și să rostească graiul curat  al dragostei și al credinței.

Oricât de mult ai iubi o femeie, oricâtă încredere ai avea în ea, oricare ar fi siguranţa în viitor pe care ţi-o dă trecutul ei, eşti întotdeauna mai mult sau mai puţin gelos. Dacă ai fi îndrăgostit, cu adevărat îndrăgostit, desigur că ai resimţi această nevoie de a izola de restul lumii fiinţa în a cărei inimă ai vrea sa fii numai tu.

Oh, cât sunt de mici şi de josnici bărbaţii când le este rănită vreuna din meschinele lor pasiuni!

Dacă încă tot nu v-ați lăsat convinși de aceste mici fragmente, tot insist să o citiți :D.În aceste 130 de pagini, veți putea găsi cele mai autentice confesiuni de dragoste care, în prezent, sunt foarte rare.

Lecturare plăcută!

 

P.S. Femeile mereu sunt în căutare de noi sutiene care să le confere mai mult confort și mai multă siguranță. Aici este soluția, pe sutiene laredoute.

Orice femeie care se respectă are nevoie de câteva cămăși de damă office, iar eu vă vin în ajutor recomandându-vă cele mai bune oferte de  cămăși de birou 🙂

Anunțuri

3 gânduri despre “Dama cu Camelii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s