Tutoriat Tineri Etnici Români


Într-o zi  frumoasă de joi, în data de 5 aprilie, am pornit cu o echipă destul de măricică undeva unde nu ne așteptam să fie atât de frumos și bine.După un drum lung, de  aproximativ 9 ore, am ajuns la destinație- Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi ‘’ pentru românii de pretutindeni.Recunosc, că la început, nu știu din ce cauză, mă așteptam la altceva, dar impresiile mi s-au schimbat pe parcurs.Am fost întâmpinați de niște oameni cu suflete și  inimi mari, ne-am cazat, am luat masa, după care am mers la somn, fiindcă eram destul de obosiți.

În următoarele zile, am avut parte de multe momente de veselie, dezbateri aprinse, discuții interactive, jocuri interesante și nu numai. Am avut oportunitatea de a participa la un tur al Municipiului București și de a vizita o parte din principalele obiective culturale româneşti din capitală:Palatul Parlamentului, Muzeul  Național al Satului ,,Dimitrie Gusti’’, Muzeul Național al Țăranului Român și Palatul Șuțu.

Mi-a fost de ajuns doar o singură zi ca să mă îndrăgostesc de acest oraș minunat.Cel mai mult m-a impresionat Palatul Parlamentului, frumusețea și splendoarea  căruia nu o pot reda nici cuvintele și nici pozele.Abia aștept următoarea ocazie ca să mai pot merge într-acolo.Pe parcursul șederii noastre la Crevedia, i-am  avut ca invitați și pe câțiva membri  veniți din partea Facultății de Sociologie București și ai Academiei Române.În ultima zi, ne-am amuzat cel mai tare, datorită starturilor vesele la care au participat colegii mei.Eu doar i-am susținut  :D. De asemenea, am fost vizitați și de colegiii noștri din București și Galați.Tot împreună cu ei, ne-am distrat  la micile petreceri care se organizau seara.

Toate acestea au avut loc în cadrul proiectului,, Tutoriat Tineri Etnici Români’’ care a avut loc în perioada 5-8 aprilie la Crevedia.Pot să zic  că a fost  foarte binevenită  propunerea  domnului Cristi Dumitru(Directorul general al Institutului), nu numai pentru mine, dar și pentru toți colegii mei. Cu toții am evadat  din rutina zilnică unde statul în fața calculatorului devenise o obișnuință, petrecându-ne timpul util și plăcut în compania unor oameni de la care am avut fiecare de învățat câte ceva.În același timp aveam nevoie de o  mică recreere  anume într-un mediu ca cel pe care mi  l-a oferit  Institutul ,, Eudoxiu Hurmuzachi’’ pentru românii de pretutindeni din Crevedia.

Mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți în aceste zile la Crevedia!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s